Het voordeel van een Youtube-downloader

Youtube is tegenwoordig een van de populairste websites die er te vinden is op het internet. Er zijn zeer veel filmpjes te vinden en dat is natuurlijk een groot voordeel te noemen. Waar je interesse ook mag liggen, op Youtube is er altijd wel een gratis filmpje die je kunt bekijken. Je kunt op Youtube terecht voor alle genres. Wat dat betreft heeft het tegenwoordig echt de rol van televisie overgenomen en dat is natuurlijk zeer bijzonder. Televisie was namelijk altijd het grootste medium wat betreft beeld, maar tegenwoordig wordt dit ingehaald door het internet. Hoe dit in de toekomst eruit komt te zien is nog niet geheel duidelijk. Maar dat er veel veranderingen gaan komen in de toekomst, dat staat buiten kijf. Zo kun je op Youtube bijvoorbeeld terecht voor entertainment. Er zijn ontzettend veel filmpjes waarvan je echt moet schaterlachen. Denk bijvoorbeeld aan ludieke prank-filmpjes en dergelijke. Dat zijn echt hilarische filmpjes en zijn zeer leuk om te kijken. Maar naast lachen is er op Youtube ook genoeg ruimte voor educatie. Er zijn veel documentaires te vinden op Youtube. Van korte documentaires tot zeer lange documentaires. Mensen op Youtube worden steeds inventiever. En nu Youtube voor velen ook een goede bron is om geld te verdienen, wordt er ook veel aandacht aan de filmpjes besteed. Sommige mensen leven namelijk van de opbrengsten van Youtube-filmpjes. De kwaliteit van de filmpjes van Youtube worden daardoor steeds groter en dat is natuurlijk een groot voordeel. Zo heb je als consument namelijk veel meer kijkersgenot. Naast filmpjes op Youtube kijken kan het echter ook verstandig zijn om filmpjes soms te downloaden naar je eigen computer. Dit heeft een aantal voordelen die nu zullen worden genoemd. 

Voordelen Youtube-downloaden

Voordeel 1: geen reclame Het voordeel van een filmpje downloaden, is het feit dat je geen last meer hebt van de reclame die er normaal te zien is. Dit is natuurlijk een groot voordeel te noemen. Veel mensen leven nu van Youtube-filmpjes en dat resulteert erin dat er op Youtube ook veel meer reclame voorkomt dan vroeger het geval was op Youtube. Toen waren de gebruikers namelijk meer hobbyisten, maar tegenwoordig kan het runnen van een Youtube-kanaal daarentegen een echte onderneming zijn. Wanneer je dus een video bekijkt, en er snel achterkomt dat er veel reclame tussendoor komt, dan kan dit natuurlijk erg frustrerend zijn. Wanneer je een filmpje echter download, zullen deze frustraties als sneeuw voor de zon verdwijnen. Je kunt dan alle filmpjes zonder reclame bekijken en dit scheelt tijd en de nodige frustraties.

Voordeel 2: ook bekijken zonder internet Het nadeel van het kijken van Youtube-filmpjes is doorgaans dat het noodzakelijk is om internet te hebben. Zonder internet wordt het namelijk lastig om Youtube-filmpjes te kijken. Welnu: tegenwoordig is het natuurlijk zo dat je op veel plekken internet hebt. Maar zoals je wellicht zelf al wel eens gemerkt hebt, is deze internet niet altijd van een bijzonder hoge kwaliteit. Je kunt er wellicht wel een beetje mee surfen op het internet, maar als je filmpjes gaat kijken zul je al snel tot de conclusie komen dat deze zeer langzaam laden. Dat is natuurlijk een groot nadeel te noemen. Maar gelukkig zijn daar oplossingen voor te verzinnen. Zo heb je bijvoorbeeld tegenwoordig 4G internet. Daarmee kun je veel sneller filmpjes bekijken, maar hier kleven ook nadelen aan. Een van de nadelen die hier aan kleven, is namelijk het feit dat je data dan sneller opgaat. Bij het kijken van een filmpje is het namelijk een feit dat je data zeer snel op kan gaan. En voor een abonnement afsluiten met onbeperkte internetdata, ben je doorgaans heel veel geld kwijt. Om die reden kan het ook verstandig zijn om een filmpje te downloaden, zodat je deze zonder internet kunt kijken. Je weet dan zeker dat je altijd kunt genieten van het filmpje en dat de kwaliteit ervan ook uitstekend zal zijn. Het bespaart tijd die nodig is om te laden, en het zorgt ervoor dat je een filmpje in de hoogste kwaliteit kunt afspelen die aanwezig is. Ook dit is dus een reden om filmpjes te downloaden.

Voordeel 3: mogelijke verwijdering tegengaan Het derde voordeel van filmpjes downloaden is het feit dat ze verwijderd kunnen worden van Youtube. Youtube is namelijk een platform waar dagelijks veel filmpjes worden opgezet, maar evengoed dagelijks zeer veel filmpjes van worden verwijderd. Een verwijderd filmpje kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat degene het filmpje niet goed genoeg vond. De uploader heeft het filmpje dan verwijderd omdat dit wellicht niet meer past bij de inhoud die hij of zij wil uitdragen. Wanneer dat het geval is, dan kan dit zeer jammer zijn wanneer je het zelf wel een heel goed filmpje vond. Als het filmpje is verwijderd ga je het filmpje waarschijnlijk ook niet meer terugvinden, en dat is dan zeer jammer. Wanneer je het filmpje echter download, is dit probleem zeer snel opgelost. Dit betekent namelijk dat je nog toegang tot het filmpje hebt, ook al is deze van het kanaal verwijderd. Dit is een groot voordeel, zeker wanneer je veel waarde hecht aan een specifiek filmpje. Voordeel 4: het zorgt voor overzicht Een ander voordeel van het downloaden van Youtube-videos is het feit dat het zorgt voor een duidelijker overzicht. Youtube kan namelijk zeer chaotisch zijn en soms kan het lastig zijn om bepaalde filmpjes weer terug te vinden. Dit is je vast wel eens overkomen in al die tijd dat je op Youtube zat. Je had een te gek filmpje gevonden, maar bent er bijvoorbeeld de titel van vergeten. Bovendien weet je ook niet meer wie de video heeft geüpload. Mocht dat het geval zijn, dan kan dit natuurlijk zeer frustrerend zijn. Maar wanneer je de Youtube-filmpjes zelf download, hoeft dit echter geen probleem te zijn. Het is dan veel makkelijker om alle filmpjes op een goede manier te categoriseren, en dat is natuurlijk een groot voordeel. Zo raak je nooit meer een filmpje kwijt en kun je het filmpje ook nog in je eigen tempo bekijken. 

Hoe werkt een Youtube-filmpje downloaden?

Met de Youtube-downloader van downloadbaas, hoeft het downloaden van Youtube-filmpjes geen hogere wiskunde meer te zijn. Je hoeft geen programma's te downloaden die ervoor zorgen dat je een Youtube-video kunt downloaden en dergelijke. Alles is daarentegen zeer gemakkelijk te regelen. Het nadeel van dergelijke programma's is namelijk dat ze heel foutgevoelig zijn, en je er bovendien ook een stuk sneller problemen mee kunt krijgen. Denk aan meldingen, virussen en dergelijke. Want lang niet al die programma's zijn zeer betrouwbaar te noemen. Met de Youtube-downloader heb je geen programma nodig om de filmpjes te downloaden. Het enige wat je moet doen is de URL van de Youtube-link kopiëren naar de Youtube-downloader. Vervolgens druk je op de button en het filmpje wordt automatisch gedownload. Wat is er nou gemakkelijker dan dat? Een ander voordeel is dat je ook kunt converteren naar verschillende soorten bestanden. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een filmpje te converteren naar een mp3-bestand. Dit heeft zo zijn voordelen. Dit resulteert er namelijk in dat het bestand kleiner wordt, want enkel het geluid wordt dan gedownload. Dit zorgt ervoor dat grotere filmpjes ook sneller worden gedownload en dat is natuurlijk een groot voordeel te noemen. Ideaal als je bijvoorbeeld een audioboek of iets dergelijks van Youtube wilt luisteren tijdens het hardlopen, of als je iets anders aan het doen bent. Maar daarnaast is het ook gewoon mogelijk om ze in andere bestandsformaten te downloaden, waarbij het filmpje nog wel gewoon bekeken kan worden. Niet alleen Youtube-filmpjes zijn te downloaden, maar ook andere soorten filmpjes van andere Sociale Media-websites. Tegenwoordig barst het hier namelijk van, en Youtube is niet meer het enige populaire medium waarop filmpjes worden gepubliceerd. Denk bijvoorbeeld aan Twitter, Facebook, Instagram en dergelijke. Ook daar worden veel video's gepubliceerd. Ook is het mogelijk om deze video's te downloaden met de Youtube Downloader en dat is natuurlijk een groot voordeel te noemen.

Gratis video's downloaden

Video's downloaden

Downloadbaas.nl biedt jou de mogelijkheid om video's te downloaden in verschillende bestandsformaten, waaronder MP4, M4A, 3GP, WEBM, MP3, JPG vanuit meerdere bronnen

Websites die worden ondersteund

YouTube, Twitter, ESPN, Facebook, Instagram, IMDb, Vimeo, Dailymotion, Izlesene, Imgur, Tumblr, Bandcamp, TED, LiveLeak, Flickr, Mashable, Soundcloud, 9GAG, Break, TV.com, Tiktok, Odnoklassniki, Udemy

Download Audio bestanden

Download audio bestanden from YouTube, TED, Soundcloud, Bandcamp