Youtube heeft in de laatste jaren veel veranderingen ondergaan. Vroeger was Youtube namelijk een plek waar mensen af en toe heengingen om bepaalde filmpjes te bekijken. Je kon er niet heel veel tijd aan spenderen, want het aanbod van goede en leuke filmpjes was vaak klein. Youtube was meer iets wat je deed voor ernaast. Je keek bijvoorbeeld heel veel televisie en als er even niets op de televisie was, dan kon je besluiten om even een filmpje via Youtube te gaan bekijken. Dit vonden veel mensen natuurlijk wel leuk, maar het was dus niet iets wat veel tijd in beslag nam. Door de ontwikkelingen in het huidige digitale tijdperk is dit gegeven echter helemaal op de schop gegaan. Tegenwoordig wordt Youtube namelijk veel meer gebruikt. Het is niet meer iets wat mensen even doen ter afleiding, maar voor veel mensen, zeker jongeren, heeft Youtube de huidige televisie in de ban gedaan.

Vooral jongeren kijken veel Youtube, maar ook oudere mensen struinen tegenwoordig meer op Youtube. Veel televisiezenders weten ook dat Youtube zeer belangrijk is, en vaak is het dan ook een verlangstuk van de televisie geworden. Veel filmpjes en fragmenten van de televisie worden bijvoorbeeld uitgezonden op Youtube. Op die manier kan een televisiezender namelijk dubbele kijkers trekken. Enerzijds trekken ze kijkers door de televisieprogramma's die op een bepaalde tijd worden uitgezonden. Maar daarna kunnen ze ook nog extra kijkers trekken, doordat ze ervoor zorgen dat die fragmenten op Youtube komen. Om die reden is Youtube tegenwoordig natuurlijk een zeer geliefd medium. Niet alleen voor jongeren, maar ook voor ouderen, want in principe kun je alles 'on demand' kijken en dat is natuurlijk een groot voordeel te noemen. Je hoeft namelijk niet meer op bepaalde tijden thuis te zijn.

Bovendien is er veel gebeurd wat betreft de ontwikkeling van Youtube. Veel mensen verdienen nu geld met Youtube en er zijn veel mensen die er zelfs van leven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan veel bekende vloggers waar iedereen vast wel eens van gehoord heeft. Veel van die vloggers leven tegenwoordig van hun Youtube-filmpjes en dit zorgt er dan ook voor dat ze veel tijd kunnen besteden aan de kwaliteit van een filmpje. Soms kan het echter zo zijn dat filmpjes weer verwijderd worden en dat is natuurlijk zeer jammer. Om die reden kan het verstandig zijn om een Youtube-filmpje te downloaden. Op die manier hoef je niet bang te zijn dat je het filmpje niet meer kunt bekijken, nadat het bijvoorbeeld is verwijderd.

YouTube Converter, het voordeel van downloaden

Het voordeel van Youtube-filmpjes downloaden is dat je ze kunt kijken wanneer je wilt. Dus ook als je bijvoorbeeld geen internet hebt, kun je gemakkelijk de filmpjes bekijken en dat is natuurlijk een groot voordeel te noemen. Maar ook hoef je niet meer bang te zijn voor reclame en dergelijke. Tegenwoordig is er namelijk veel meer reclame op Youtube. Dit komt doordat veel mensen er echt van leven, en ze verdienen dan van de opbrengsten van de reclame. Vroeger was dit niet het geval, maar tijden veranderen en zoals je wellicht al gemerkt hebt, zorgt dit ervoor dat er tegenwoordig veel meer reclame te zien is op Youtube. Maar niet alleen het downloaden van Youtube-filmpjes is een voordeel. Het kan namelijk ook voordelig zijn om de Youtube-filmpjes te converteren.

Voordeel van converteren

Het converteren van Youtube-filmpjes heeft veel positieve voordelen, waarvan er nu een aantal worden genoemd.

Voordeel 1: minder ruimte nodig op je elektronische apparaat

Een voordeel van het converteren van een filmpje, is het feit dat je dan minder ruimte nodig hebt op je apparaat. Tegenwoordig worden de gemiddelde bestanden namelijk steeds groter, en dit zorgt ervoor dat het de opslagcapaciteit van je elektronische apparaat danig in de weg kan zitten. Om dit te voorkomen kan het verstandig zijn om je filmpje naar een ander bestand te zetten. Dit zorgt er dan namelijk voor dat het filmpje minder groot is. Dit heeft dan weer een groot voordeel op je opslagruimte. Zeker voor mensen die veel opslagcapaciteit hebben is dit een groot voordeel te noemen. Op Youtube wordt bijvoorbeeld heel veel muziek gezet. Doorgaans luister je enkel naar deze muziek en is de video daarbij niet relevant. Wanneer je het dan omzet naar een audiobestand, is dat natuurlijk een groot voordeel te noemen. Dat zorgt er dan namelijk voor dat je gewoon de muziek rustig kunt luisteren, zonder dat je problemen krijgt met gebrek aan ruimte.

Dit geldt natuurlijk ook voor andere zaken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan audioboeken. Bij een audioboek is het namelijk vaak het geval dat ze zeer lang zijn. Dit zorgt ervoor dat een dergelijke filmpje zeer veel ruimte kost. Een audioboek kan soms namelijk wel 8 uur of soms zelfs langer duren! Dat is natuurlijk zeer lang. Om dit te voorkomen, is het daarom ook aan te raden om te converteren naar een kleiner bestand. Zo kun je je audioboek bijvoorbeeld gemakkelijk op je telefoon zetten. Dan kun je het luisteren wanneer je wilt, en hoe je het wilt en hoef je niet bang te zijn voor reclames of het feit dat je geen internet in de buurt hebt. Dat zijn natuurlijk belangrijke voordelen te noemen.

Voordeel 2: je kunt converteren naar specifieke apparaten

Een ander voordeel is dat je de bestanden kunt converteren naar specifieke apparaten. Het kan namelijk zo zijn dat je bijvoorbeeld geen filmpje wilt kijken via de laptop, maar op de televisie. Dat is natuurlijk een stuk fijner, om op een dergelijke manier iets te gaan kijken. Via de Youtube-converter kan dit gemakkelijk worden gedaan. Je kunt het namelijk omzetten naar veel soorten bestanden die compatibel zijn met verschillende soorten elektronische apparaten. Op die manier weet je zeker dat je altijd je favoriete filmpje kunt kijken, op het elektronische apparaat die je voorkeur heeft. Dit zorgt er daarom ook voor dat het converteren zo populair is. Via YouTube converter downloadbaas kun je op een zeer handige manier al je video's converteren.

Niet alleen Youtube-filmpjes

Het voordeel is dat je niet alleen filmpjes van Youtube kunt converteren. Hoewel Youtube een zeer populair medium is om filmpjes te kijken, is het niet zo dat dit tegenwoordig het enige medium is waar je filmpjes kunt kijken. Zo heb je ongetwijfeld wel eens gehoord van Instagram. Dit is een zeer populaire app waar je veel mee kan. Het is een ideale app om te laten zien wat je aan het doen bent, maar je kunt er ook gewoon foto's en verhalen opzetten. Het verschil tussen iets als Instagram en bijvoorbeeld Facebook, is het feit dat de verhalen bij Instagram maar tijdelijk zijn en er weer afgaan. Bij Facebook blijft doorgaans alles staan en dat kan natuurlijk een nadeel zijn. Soms heb je namelijk behoefte om een filmpje kort te delen. Op Facebook blijft dit dan staan, tenzij je het er natuurlijk van af haalt, maar dat is dan weer zeer veel werk.

Dit probleem is er dus bij niet bij Instagram. Dan gaan de filmpjes weer snel weg. Maar een voordeel is echter wel dat je de filmpjes via YouTube converter Downloadbaas wel naar je computer kunt zetten als je daar behoefte aan hebt. Het kan namelijk zijn dat je bijvoorbeeld een Instagram-filmpje van een goede vriend in je archief wilt hebben. Zodat je er om kunt lachen in treurige tijden, of gewoon om met andere mensen te delen. Dit is dus allemaal mogelijk. Bovendien kun je deze filmpjes dan ook converteren naar andere soorten bestanden, waardoor je ze op ook op andere mediums kunt bekijken. Maar niet alleen is het mogelijk om via Instagram filmpjes te downloaden, bij nog veel meer andere populaire websites kan dit ook gewoon. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Twitter, Soundcloud en dergelijke. Perfecte plekken waar veel filmpjes komen te staan.

Hoe te converteren?

Een Youtube-filmpje converteren is niet zo moeilijk. Veel mensen denken dat ze er ingewikkelde programma's voor nodig hebben, maar dat is allerminst het geval. Het is namelijk zo dat het met één klik op de knop al geregeld kan zijn. Je hoeft het filmpje namelijk alleen maar in de adresbalk te plakken en je krijgt de keuze om hem in verschillende formaten te downloaden. Wat is er nou handiger dan dat? Op die manier weet je zeker dat je altijd je favoriete filmpje kunt kijken in het juiste formaat.

Gratis video's downloaden

Video's downloaden

Downloadbaas.nl biedt jou de mogelijkheid om video's te downloaden in verschillende bestandsformaten, waaronder MP4, M4A, 3GP, WEBM, MP3, JPG vanuit meerdere bronnen

Websites die worden ondersteund

YouTube, Twitter, ESPN, Facebook, Instagram, IMDb, Vimeo, Dailymotion, Izlesene, Imgur, Tumblr, Bandcamp, TED, LiveLeak, Flickr, Mashable, Soundcloud, 9GAG, Break, TV.com, Tiktok, Odnoklassniki, Udemy

Download Audio bestanden

Download audio bestanden from YouTube, TED, Soundcloud, Bandcamp