We leven tegenwoordig in een heel ander tijdperk dan vroeger. Vroeger was het namelijk zo dat het heel lastig was om filmpjes te bekijken. Als je een film wou kijken, moest je bijvoorbeeld eerst een videoband of iets dergelijks kopen. Na veel gedoe en terugspoelen kon je dan een filmpje kijken. Dit kon een eigengemaakt filmpje zijn, maar het was ook goed mogelijk dat dit bijvoorbeeld een normale videoband was. Tegenwoordig gaat dit allemaal veel sneller natuurlijk en dat is een groot voordeel te noemen. Tegenwoordig kun je zeer veel filmpjes online kijken, maar video's online kijken heeft zo zijn voordelen en nadelen. Allereerst zullen de voordelen van video's online kijken worden besproken, vervolgens een paar nadelen. Daarna zullen de voordelen van video's downloaden worden besproken.

Voordelen filmpjes online kijken

1: Het bespaart ruimte Een van de vele voordelen van filmpjes online kijken, is het feit dat je weinig ruimte kwijt bent. Als je bijvoorbeeld een filmpje ergens download, betekent dit wel dat het ruimte kost. Zeker voor mensen die een laptop of iets dergelijks hebben met zeer weinig opslagcapaciteit, is dat natuurlijk voordelig. Die hoeven dan niet al hun ruimte daaraan te verspillen. 2: Het is gemakkelijk Een ander voordeel van video's online kijken, is het feit dat het gemakkelijk is. Je kunt makkelijk doorscrollen. Je klikt en voor je het weet heb je een mooi filmpje ervoor. Vroeger was dat natuurlijk heel anders. Als je vroeger bijvoorbeeld een televisieprogramma wou zien, dan moest je deze op een vast tijdstip kijken. En als dat niet mogelijk was, dan kon je het altijd nog opnemen. Dat was ook een heel gedoe, want vaak ging dat opnemen helemaal fout. Zo kon het bijvoorbeeld zijn dat het geluid slecht was, maar was het bijvoorbeeld ook mogelijk dat je te veel had opgenomen, waardoor je weer extra moest doorspoelen. Het kostte kortom heel veel tijd en dat is natuurlijk erg jammer. Want die tijd kun je natuurlijk ook altijd ergens anders aan besteden. Dat is doorgaans een stuk verstandiger. 3: Comments lezen Een voordeel van een video online kijken is dat je doorgaans ook reacties kunt lezen die iemand eronder heeft geschreven. Het is tegenwoordig heel hip om onder een Youtube-account een bericht te plaatsen, en daarom is dat dan ook iets wat heel veel mensen doen. Als je online een filmpje kijkt kun je al die berichten gemakkelijk lezen. Ook kun je bijvoorbeeld meedoen in de discussie en leuke reacties neerzetten. Dit kan bij verschillende vormen van social-media en dat is natuurlijk een belangrijk voordeel te noemen.

Nadelen online kijken

Naast voordelen zijn er natuurlijk ook nadelen aan filmpjes online kijken. Die zullen nu worden behandeld. 1: Veel reclame Het nadeel van het online-filmpjes tijdperk is dat er veel reclame mee gepaard gaat. Het is tegenwoordig lastig om een filmpje zonder reclames te bekijken. Dat is dan ook logisch, want veel mensen verdienen tegenwoordig geld met filmpjes online plaatsen. Sterker nog: sommige mensen leven er van of worden zelfs miljonair, puur omdat ze filmpjes plaatsen die vaak worden bekeken op Youtube. De inkomsten verdienen ze dan met reclame en daar moet je als consument helaas onder lijden. Het is ook nog eens zo dat het zeer korte filmpjes zijn doorgaans, waardoor je voor een heel kort filmpje soms al veel advertentietijd hebt moeten doorgenomen. Dat kan natuurlijk erg jammer en frustrerend zijn. Een beetje reclame is immers niet erg, maar als het te ver doorslaat moet daar wel paal en perk aan gesteld worden. 2: Internetverbinding nodig Een ander probleem is natuurlijk het feit dat je een internetverbinding nodig hebt om de filmpjes online te bekijken. Welnu, we leven tegenwoordig in een tijdperk waarin iedereen bijna Wifi heeft. Bovendien is het ook nog eens zo dat er veel plaatsen zijn met Wifi. Het nadeel is vaak wel dat je dan een wachtwoord of iets dergelijks moet vragen en dat kan natuurlijk lastig zijn. Daarnaast heeft iedereen tegenwoordig 4G op zijn telefoon. Maar een nadeel is dat databundels vaak nog niet onbeperkt zijn. En onbeperkte databundels kunnen bovendien aardig in de prijs oplopen. En je data zal zeer snel op zijn wanneer je veel filmpjes kijkt. Het is namelijk algemeen bekend dat voor filmpjes kijken er zeer veel data wordt verbruikt. Dat is natuurlijk erg jammer. Om dat te voorkomen kan het om die reden soms verstandiger zijn om een filmpje te downloaden. 3: Lange laadtijden Dit is zeker frustrerend wanneer je niet zo'n snel internet hebt en graag een filmpje in topkwaliteit wilt kijken. Wat er dan kan gebeuren is het volgende: je laadt het filmpje, maar het duurt ontzettend lang. Elke keer loopt het filmpje vast wat natuurlijk tot de nodige frustraties leidt. En dat is natuurlijk zeer jammer. Laadtijden die verschrikkelijk lang duren zijn namelijk erg vervelend. Dat is iets wat je ten alle tijden wilt voorkomen. Dat is dus wel een nadeel met filmpjes via internet kijken. 4: Filmpjes kunnen verwijderd worden Wat natuurlijk ook nog het geval is, is het feit dat filmpjes verwijderd kunnen worden. Tegenwoordig gebeurt dit vaker dan je denkt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat iemand een filmpje verwijderd, omdat het filmpje niet meer past bij zijn doelgroep. Of een uploader wil een andere richting op, of er was een geheel ander probleem waar je tegenaan liep. Toch kan het zeer frustrerend zijn. Zeker als je veel plezier aan het filmpje hebt gehad en je de informatie uit het filmpje nog eens wilt terugkijken.

Facebook video's downloaden voordelen

Nu de nadelen en voordelen van het online kijken zijn benoemd, is het natuurlijk van belang dat de voordelen van het downloaden ook worden besproken. Voordeel 1: overal kijken Het eerste voordeel van een filmpje downloaden is het feit dat je het filmpje kunt kijken waar je wilt. Dat is natuurlijk zeer voordelig. Stel je voor dat je in de auto zit en je hebt daar geen internet. Je hebt nog een lange reis te gaan. In dat soort gevallen kan het altijd voordelig zijn om het filmpje te hebben gedownload. Je kunt het filmpje dan gemakkelijk kijken, zonder dat je data verbruikt, of gebruik moet maken van slome Wifi-netwerken. Voordeel 2: geen reclames In een wereld vol reclame, is het soms wel even fijn om geen reclame te hebben in je leven. Dat is natuurlijk zeer nadelig op sommige fronten. Je wordt al genoeg doodgegooid met reclame, maar als je dan ook nog verplicht naar reclame moet kijken bij zeer korte filmpjes, dan is het einde zoek. Maar natuurlijk wil je die filmpjes wel gewoon kijken. Daarom kan het verstandig zijn om een filmpje te downloaden. Als je het filmpje dan gedownload hebt, weet je zeker dat je geen reclame meer hebt. Voordeel 3: converteren Een ander voordeel is dat je de video's kunt converteren als je ze download. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je een liedje wilt downloaden. Vaak zit daar echter ook een filmpje bij, maar dat filmpje is dan niet relevant. Je wilt het liedje gewoon luisteren tijdens een hardloopsessie of iets dergelijks. Als dat het geval is, dan kun je dus de video converteren naar een audio-formaat. Dit is niet alleen voordelig voor de audio, maar is daarentegen ook nog eens zeer voordelig voor je opslagcapaciteit. Bij een audio-bestand verbruik je namelijk veel minder data en dat is natuurlijk een groot voordeel. Voordeel 4: verwijderde filmpjes ook bekijken Een ander voordeel van downloaden is dat de filmpjes op je opslagmedium blijven. Je kunt ze dus ook blijven bekijken wanneer ze van een bepaald kanaal op Facebook zijn gehaald. Dat is natuurlijk zeer voordelig, zeker wanneer het een zeer informatie filmpje betreft. Dan is het altijd mooi. Je hoeft nooit meer bang te zijn dat een filmpje niet werkt. Het kan bijvoorbeeld ook nog eens zijn dat een filmpje plots problemen heeft met het geluid. Dit komt vaker voor dan menig mens denkt.

Makkelijk Facebook filmpjes downloaden

Een facebookfilmpje downloaden gaat zeer gemakkelijk. Veel mensen denken dat het lastig en je er allemaal ingewikkelde software voor nodig bent, maar dat is allerminst het geval. Het lukt al met een een paar klikken op de knop. Allereerst is het van belang dat je de link van het Facebookfilmpje weet. Dit is makkelijk te achterhalen door op het filmpje te klikken. Nadat dit is gedaan, dan hoef je de link enkel in de menubalk te zetten en op download te klikken. Niet alleen wordt het filmpje dan gemakkelijk gedownload, het resulteert er ook nog eens in dat je mag kiezen welk formaat je wilt. Dat is natuurlijk ideaal, want zo kun je filmpjes bekijken met het ideale formaat. Het is dus echt niet moeilijk en je hebt een 100% garantie dat het werkt. Wat is er nou mooier dan dat? Aarzel dus niet langer en ga snel een filmpje downloaden via Downloadbaas. Het is ook mogelijk om andere soorten filmpjes te downloaden. Denk aan Twitter en dergelijke. Vrijwel alle websites die filmpjes uploaden kunnen gedownload worden.

Gratis video's downloaden

Video's downloaden

Downloadbaas.nl biedt jou de mogelijkheid om video's te downloaden in verschillende bestandsformaten, waaronder MP4, M4A, 3GP, WEBM, MP3, JPG vanuit meerdere bronnen

Websites die worden ondersteund

YouTube, Twitter, ESPN, Facebook, Instagram, IMDb, Vimeo, Dailymotion, Izlesene, Imgur, Tumblr, Bandcamp, TED, LiveLeak, Flickr, Mashable, Soundcloud, 9GAG, Break, TV.com, Tiktok, Odnoklassniki, Udemy

Download Audio bestanden

Download audio bestanden from YouTube, TED, Soundcloud, Bandcamp